Dakbedekking

Dakbedekking

Daglicht

Het is comfortabel om te leven en te werken in een lichte omgeving. Zeker wanneer het om natuurlijk licht gaat. Daarvoor zijn veel oplossingen te realiseren. Dakramen, lichtstraten, lichtkoepels, solar tubes of dakkapellen. Veel producten kunnen tevens gebruikt worden om de ruimte te ventileren. In elke vorm van dakbedekking kunnen wij daglicht mogelijk maken.

Hellende daken

Hellende daken bepalen mede de uitstraling van een gebouw. Er is keuze tussen verschillende soorten dakbedekking. Denk aan dakpannen, shingles, leien, golfplaten en sandwichpanelen. Om een goede keuze te maken moet eerst naar de draagkracht van de constructie gekeken worden. Dan de afwerking binnen en de isolatiewaarde die gehaald moet worden. De meeste hellende daken worden voorzien van dakpannen. En ook daar is de keuze reuze, beton, keramische of lei pannen. Tussen al die kleuren en maten kunnen we ook helpen een keuze te maken.

Platte daken

Tegenwoordig zijn er vele materialen op het platdak aan te brengen om het dak jaren lang waterdicht te houden. Voorbeelden daarvan zijn bitumineuze dakbanen van SBS of APP kwaliteit. En kunststof dakbanen van PVC of EPDM. De onderconstructie is even belangrijk om het dak in een goede conditie te houden. Zo speelt het afschot mee en is de bevestiging zeker zo belangrijk. Er is ook een ruime keuze tussen isolatiematerialen en de waardes die daar aan hangen. De afwerking rondom kan een daktrim zijn of een afdekkap van zink bijvoorbeeld. Wij hebben altijd een passend advies.

Loodgieterswerk

Koper, lood en zinkwerk behoren tot ons ambacht. Deze materialen zijn zeer duurzaam om te gebruiken als bekleding van daken, boeiboorden, gevels enz. Zo kunnen wij maatwerk leveren met felsbanen, roefbanen en losagne systemen. Zinken en koperen goten met de benodigde hemelwaterafvoeren plaatsen we ook naar wens. 
Lood dient tevens als waterkering in metselwerken. Zo worden waterdichte aansluitingen gecreëerd tussen dak en gevel. Ook schoorstenen zijn netjes aan te sluiten op de dakbedekking. Wij werken met passie aan deze betrouwbare materialen.

Neem contact op

Stel een vraag